top of page

A coaching folyamata- 4. rész- a témalista

Az első coaching ülés második fele: a témalista írás


Mariann röviden elmondta, hogy a témalistára azért van szükség, hogy tudjuk mivel fogunk dolgozni a coaching folyamatunk során.

A listánk tartalmazza azokat a sarokpontokat, elakadásokat, amik most jelen vannak az életemben és rá szeretnék tekinteni.
Beszélnem kellett arról, hogy milyen témák foglalkoztatnak mostanában, mi hozott a coachingba


Elmondtam, hogy munkahelyi elakadásom van és ebben szeretnék segítséget kérni. Röviden megpróbáltam felvázolni a helyzetet. Mariann megkért, gondolkozzam el azon, hogy ha ezt kérdésként meg kellene fogalmaznom, akkor az hogyan hangozna. Sikerült megfogalmaznom a kérdéseket.Mariann egy olyan lehetőséget is felkínált, hogy értékeljem a felvázolt témát egy skálán 1-10 között, hol tartok most és hova szeretnék eljutni, mivel lennék elégedett. Továbbá kérdésként felmerült még, hogy látok-e kapcsolatot a témák között. 

 

Rá kellett jönnöm, hogy ezek a kérdések, a témák meghatározása és a skálázás mind arra szolgálnak, hogy engem közelebb vigyenek a problémámhoz, hogy jobban meg tudjam fogalmazni, tudjam konkretizálni, hogy mi az, amivel dolgom van.

Megtaláljam a fókuszt, haladjak egy logikai ív mentén. Annak érdekében, hogy el tudjak indulni a lehető legjobb megoldás felé, hogy kibillenjek a mostani - adott esetben akár még kilátástalannak hitt - helyzetemből.

 

A kapcsolati szerződés megkötése és a témalista írása kitöltötte a 60 perces első ülésünket. Izgalommal vegyes várakozással tekintettem a többi, még előttem lévő alkalmakra.

7 views0 comments

Comments


bottom of page