top of page

S.T. Sky: Emily – Az Asperg család” könyvajánló

Először is szeretném megköszönni a Helma - Az innovatív könyvek világa kiadónak, hogy a rendelkezésemre bocsátotta ezt a könyvet, illetve a magyar könyv is magyar termék mozgalomnak, hogy a részese lehetek ennek a csodás kezdeményezésnek. Illetve köszönöm az írónak: Sky ST-nek hogy megírta ezt a különleges könyvet.


Szeretem a családregényeket, így kíváncsian vetettem bele magam Emily és a tekintélyes Asperg család történetének első részébe. Ebben a kötetben megismerkedünk Emily-vel és a történelmi múlttal rendelkező széles famíliájával. A váltott idősíkokban megírt cselekmény egy pillanatra sem engedi lankadni az olvasó figyelmét.


A könyv első néhány oldalának valamelyikén többször visszatértem egy mondathoz, ami elgondolkodtatott és úgy éreztem nem véletlenül szerepel a történetben, ott, ahol. Fel is jegyeztem magamnak.


"Minden, amit mondasz, amit teszel, ahogy mondod és teszed, az a család érdekét kell, hogy szolgálja."Az oldalak előre haladtával bebizonyosodott számomra, hogy jelentőséggel bír ez a kiragadott gondolat. Olvasás közben rengeteg kérdés merült fel bennem ezzel a mondattal kapcsolatban. Biztosan a család minden tagja érti és érzi ennek az alaptételnek a jelentőségét vagy inkább úgy tesz, mintha értené?! A regény néhány főszereplője valóban a családot védi vagy a családban elfoglalt pozícióját, ami által hatalomhoz és pénzhez jutott?!


A regény bővelkedik olyan gondolatokban, amit magunkkal vihetünk, mert mindig aktuálisak:

„Fogadd el, hogy mindenkinek joga van a saját döntéséhez, akkor is, ha azzal te nem értesz egyet” és „Mindig igazat kell mondani, de az igazat nem kell mindig elmondani”,


valamikor jobb, ha a másik érdekében inkább hallgatunk. Megszívlelendő sorok ezek, hiszen olyan világban élünk, ahol mindenki előszeretettel mond kéretlenül és meggondolatlanul ítéletet, kritikát és véleményt más élete és sorsa felett.


A kötet figyelmet fordít egy családtag tragikus elvesztésén keresztül a veszteség kezelésére, a gyász elfogadására és a feldolgozásának fontosságára.

A könyvben Emily unokája Kenneth kapcsán az „Elég jó vagyok?” kérdése felveti az önszeretet és az önértékelés témáját.

Miért nem vagyok szerethető? Miért nem vagyok elég jó? Mit tettem vagy nem tettem?

 

Számomra kettős hatása volt a könyvnek, egyrészt irodalomterápiás szempontból rengeteg értékes gondolattal lettem gazdagabb, másrészt a fordulatos cselekmény és a szerteágazó családfa figyelemmel kísérése során jól szórakoztatott.  

Kedves olvasó, ha szeretnél hasonló élményeket szerezni, nincs más teendőd, mint elolvasni a könyvet.

 

Olvass hazai szerzőktől! Olvass sokat! Ezt a könyvet pedig itt találod:

22 views0 comments

Comments


bottom of page