top of page

Inspiráció testmozgásra

A stresszel való megbirkózás egyik kiváló formája a fizikai aktivitás. Legyen az bármilyen sport vagy akár egy rövid séta. A lényeg, hogy cselekedj, és billentsd ki a testedet a stressz okozta helyzetből, mivel „a jóllét nem létállapot, hanem cselekvési állapot”.

Nyolc éve járok rendszeresen csoportos edzésekre, ezért abszolút egyetértek Emily Nagoski és Amelia Nagoski Érzelmi kiégés című könyvéből idézett fenti mondattal. Klisének ható mondás, az ép testben ép lélek, mégis nagyon igaz.


Amikor érzem, hogy „idegben vagyok”, akkor számomra a leghatékonyabb stresszlevezetés az edzés, annak is a csoportos formája. A mozgás endorfint termel és boldogságérzetet ad. Számomra kifejezetten jó érzés, amikor az óra végén csapzottan, izzadtan, de vidáman mosolyogva nézek bele a teremben lévő tükörbe.


Edzés előtt még cikáztak a fejemben a dühítő gondolatok, majd egy közel hatvan perces intenzív testmozgás után nem maradt más, csak a fizikai aktivitás okozta jóleső fáradság, és a testemet átjáró érzések: boldogság, nyugalom. A táncos edzésformákat részesítem előnyben, de az utóbbi néhány évben a monitor előtt eltöltött idő miatt a törzsizmok erősítésén és nyújtásán alapuló mozgásformájú órákat is szívesen látogatom.


Ha felkeltettem az érdeklődésedet a mozgás iránt, de feszélyezve érzed magad már annak a gondolatától is, hogy egy zsúfolt edzőterembe menj, akkor szívből ajánlom a Belvárosi Női Mozgásstúdiót és csapatát.


A terem azon túl, hogy gyönyörű, számos sportolási (csoportos órák, személyi edzés) és kikapcsolódási lehetőséget kínál (masszázs, szauna), itt feltöltődhetsz és meglelheted a lelki békédet. Egy igazán nőcis hely, női edzőkkel, nők számára. Egy hely, ahol valóban „értenek hozzád és törődnek veled”.

Hezitálás helyett bátran vágj bele!

A sportoláshoz további motivációt egy korábbi cikkemben találsz:


25 views0 comments

Comments


bottom of page